marți, 30 decembrie 2014

Scrisori de recomandare pentru inscrierea la colegiu

Aproape toate cererile de inscriere la colegiu necesita scrisori de recomandare. Aceste linii directoare de mai jos va vor ajuta sa stiti de la cine si mai ales cum sa cereti aceste scrisori.


1. Alegerea persoanelor potrivite care sa te recomande

Multi studenti fac greseala de a obtine scrisori de la cunostinte indepartate care au avut pozitii puternice sau influente. Strategia de multe ori esueaza. Matusa vecinei tatalui tau vitreg se poate sa-l cunoasca pe Bill Gates, dar Bill Gates nu te cunoaste suficient de bine pentru a scrie o scrisoare semnificativa. Acest tip de legatura cu o celebritate va face cererea ta sa para superficiala. Cele mai bune recomandari sunt de la acei profesori, antrenori, mentori cu care ai lucrat cu atentie. Alege pe cineva care poate vorbi in termeni concreti despre pasiunea si energia pe care o aduce munca ta.

2. Cere politicos

Amintiti-va, ca voi sunteti cei care aveti nevoie de o favoare. Cel de la care ceri are dreptul de a te refuza. Nu presupune ca este de datoria cuiva sa scrie o scrisoare pentru tine. Trebuie sa realizezi ca aceste scrisori iau o multime de timp din programul deja ocupat al recomandorului tau. Cei mai multi profesori, desigur, vor scrie o scrisoare, dar ar trebui sa incadrati mereu cererea cu corespunzatorul "multumesc anticipat" si “cu recunostinta”.

3. Aloca timp suficient

Nu solicita o scrisoare joi, in cazul in care ai nevoie de ea vineri. Respecta-ti recomandorul si acorda-i minim cateva saptamani pentru a scrie scrisoarea. Cererea ta il solicita deja, iar una de ultim minut il poate solicita si mai mult.

4. Asigura instructiuni detaliate

Asigurati-va ca recomandorii vostri stiu exact cand este termenul limita, mai ales in cazul in care acestia sunt cei care ar trebui sa le trimita. De asemenea, asigurati-va ca aduceti la cunostinta recomandorilor vostri care sunt obiectivele tale pentru facultate, astfel incat acestia sa se poata concentra pe aspectele relevante.

5. Asigura timbre si plicuri

Vrei sa faci din procesul de scriere a scrisorii de recomandare ceva cat de usor posibil pentru profesorul tau. Asa ca, asigura-te ca ii oferi si accesoriile corespunzatoare, precum plicuri timbrate pre-scrise. Acest pas ajuta, de asemenea, la a te asigura ca scrisorile tale de recomandare vor fi trimise la locul potrivit.

6. Reaminteste-i profesorului din english institution

Unii oameni amana si altii sunt uituci. Nu vrei sa enervezi pe nimeni, dar un memento ocazional este intotdeauna o idee buna, daca nu crezi ca scrisorile au fost scrise inca. Puteti realiza acest lucru intr-un mod politicos si evitati declaratiile insistente.

7. Nu uita sa multumesti

Dupa ce scrisorile au fost scrise si trimise, urmeaza si multumirile care arata ca valorizezi eforturile profesorilor. Este o situatie in care toata lumea castiga: tu devii mai matur si mai responsabil, iar profesorul tau se va simti apreciat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu