marți, 6 ianuarie 2015

Cum sa combateti depresia

Daca doriti sa va recuperati dupa depresie, va trebui sa luati cateva masuri. Este destul de greu sa iesiti dintr-o astfel de stare, pentru ca atunci cand sunteti deprimat nici macar nu vreti sa va ganditi la lucrurile care v-ar putea face sa depasiti aceasta stare de spirit.

Chiar daca va dati seama ce masuri este nevoie sa luati, de exemplu sa faceti o baie, sa consumati anumite alimente sau sa va intalniti cu prietenii, toate aceste activitati par un efort prea mare. Activitatile care va pot ajuta sa iesiti din depresie sunt lucrurile pe care le gasiti cel mai greu de facut.

Cu toate acestea, asa cum astfel de lucruri nu sunt imposibile, trebuie sa va adunati energia si motivatia pentru a face urmatoarele activitati simple, care va vor ajuta sa iesiti din depresie.

Cultivarea relatiilor de sprijin

Primul pas care trebuie facut pentru a va reveni din depresie este sa incepeti cu goluri mici. Chiar daca va simtiti epuizat, iesiti si faceti o scurta plimbare in jurul blocului sau da-ti un telefon ca sa va simtiti mai bine. Pentru a iesi din depresie, este important sa cultivati relatiile de sustinere. Este foarte dificil sa iesiti dintr-o stare depresiva de unul singur.

Obtinerea de ajutor social joaca un rol important in incercarea de a va ridica din ceata depresiei. De multe ori, va puteti simti rutinat, vinovat si nepregatit emotional ca sa va confruntati cu prietenii si membrii familiei si sa vorbiti despre ceea ce s-a intamplat. In acest caz trebuie sa realizati ca astfel de sentimente sunt efectele directe ale depresiei si aveti nevoie de sprijinul celor dragi pentru a iesi dintr-o astfel de stare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu