joi, 29 ianuarie 2015

Reparatii la laptopurile care se supraincalzesc

Laptopul dumneavoastra se supraincalzeste? Laptopurile din ziua de astazi sunt mai puternice ca niciodata si, de asemenea, vin cu preturi mai reduse decat cele de alta data. Foarte multi oameni profita de avantajul puterii oferite de aceste dispozitive pentru a juca jocuri video, ceea ce reprezinta cea mai solicitanta operatiune pentru un computer.

Caldura a fost dintotdeauna inamicul calculatoarelor. Caldura are mai multe efecte asupra laptopurilor printre care poate scurta viata acestora, poate cauza funcionarea acestora foarte inceata sau poate afecta imaginea redata de acestea. Problema eliminarii caldurii este destul de incalcita in cazul laptopurilor deoarece acestea au o dimensiune foarte mica. Caldura degajata este mentinuta in spatiul din interior si poate cauza problemele mentionate anterior.

Cele mai multe laptopuri folosesc o combinatie de ventilatoare de racire care sunt montate la gurile de aerisire. Gura de aerisire este construita langa componentele care au nevoie de racire. Cele mai importante componente care genereaza caldura sunt unitatea centrala de procesare si placa de procesare grafica care are rolul de a realiza imaginile video de pe ecran. Cu cat sunt solicitate mai mult, cu atat produc mai multa caldura. Unele dispozitive de generatie mai noua, au instalata o combinatie de unitate centrala de procesare si placa de procesare grafica ceea ce le face mai usor de racit si de intretinut.

Ce se intampa atunci cand un laptop nu este in masura sa mentina o temperatura scazuta? Lipsa unei raciri suficiente va determina ca unitatea centrala de procesare si placa de procesare grafica sa functioneze mai incet, incetinind functionarea calculatorului dumneavoastra.  In cazul in care jucati un joc, cand se intampla acest lucru, jocul va incepe sa functioneze mai incet.  Daca observati ca laptopul dumneavoastra se supraincalzeste, exista anumite reparatii pe care le puteti efectua chiar dumneavoastra sau la un service de laptop in bucuresti. O prima serie de reparatii la laptopuri este reprezentata de interventiile asupra ventilatoarelor de racire.

Cele mai multe, se pot imbacsi cu praf ceea ce duce la reducerea fluxului de aer care trece prin ele. Se poate interveni asupra lor, prin utilizarea aerului comprimat pentru indepartarea prafului si mizeriilor acumulate.  Este recomandabil sa efectuati aceasta operatiune la fiecare sase luni pentru a evita supraincalzirile si pentru a imbunatati performantele si longevitatea aparatului.  Unele dispozitive au un capac care poate fi scos pentru o curatare mai buna pe cand altele pot necesita sa fie dezasamblate pentru a fi curatate corespunzator de praf.
Desigur ca exista si alte cauze care determina supraincalzirea.

Se poate intampla ca ventilatoarele sa se defecteze. In acest caz nu este indicat sa efectuati dumneavoastra reparatii la laptopuri. Trebuie sa va adresati unui atelier de reparatii specoalizat in astfel de interventii care poate inlocui componentele defecte. Aceste reparatii simple, constand in inlocuirea pieselor defecte va vor permite sa atingeti din nou performantele de dinainte de defectarea sistemului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu