marți, 26 mai 2015

Aplicarea foliei de protectie

Daca doriti sa aplicati singur folia de protectie pe ecranul telefonului dumneavoastra, proverbul ”graba strica treaba” este cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont. O aplicare corecta a foliei de protectie va ramane neobservata pe touch-ul smartphone-ului dumneavoastra dar, cu siguranta, ii va asigura un maxim de protectie.

Pentru a aplica singur folia de protectie aveti nevoie de folie, o laveta din microfibra (in mod normal este continuta de pachetul cu folia) si o cartela sau un card pentru netezire si eliminarea bulelor de aer.
Indiferent ce tip de folie de protectie cumparati, trebuie  sa fiti atenti ca aceasta sa fie compatibila cu modelul smartphone-ului dumneavoastra. Cumparati folii de calitate, nu chinezarii, pentru a avea o protectie sigura a ecranului. In momentul in care aplicati folia, nu o faceti in locuri alese la intamplare. Aplicati-o acasa, linistit, pe o suprafata orizontala, pe care sa nu alunece telefonul.

Un lucru foarte important, pe care trebuie sa il faceti inainte sa incepeti sa aplicati folia de protectie sau orice alte accesorii telefon il reprezinta spalarea mainilor, pentru a evita petele de transpiratie sau de grasime. Curatati bine ecranul cu ajutorul unei  solutii  de curatare pentru LCD sau cu putin alcool, dupa care lustruiti bine ecranul cu ajutorul lavetei din microfibra. Asigurati-va ca touch-ul smartphone-ului dumneavoastra  nu mai are nicio particula de praf. Puteti sa faceti acest lucru, tinand telefonul  pe orizontala, la nivelul ochilor si in dreptul unei surse de  lumina, pentru a analiza foarte bine cum arata ecranul.

Dezlipiti partea protectoare a suprafetei adezive a foliei si aplicati-o putin cate putin pe ecranul telefonului. Aveti grija sa nu atingeti partea adeziva cu degetele si sa eliminati toate bulele de aer. De obicei, foliile de protectie de calitate nu prea fac bule. Daca observati ca s-au facut bule de aer, folositi cardul sau cartela si eliminati-le de la interior catre exterior. Grija mare la marginile foliei, deoarece acestea trebuie sa fie foarte bine lipite.

La finalul aplicarii, faceti o ultima verificare a eliminarii bulelor de aer, folosind laveta din microfibra. Sub nicio forma nu mai  folositi cardul de netezire daca ati inlaturat si stratul exterior al foliei, deoarece aceasta se va zgaria cu siguranta. Daca ati obsevat ca, totusi, exista anumite bule pe care nu le puteti inlatura, nu insistati pentru ca sunt mari sanse ca in acele locuri sa existe anumite zgarieturi sau sa fi patruns putin praf. Aceste particule de praf ramase se pot elimina, dar operatiunea este destul de greoaie si trebuie facuta respectand instructiunile de inlaturare a foliilor de protectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu