miercuri, 26 noiembrie 2014

Introducere in fotografia nocturna


Aventurile tale nu se opresc atunci cand apune soarele, iar fotografia nici ea nu ar trebui sa se opreasca. Fotografia de noapte poate inregistra scene frumoase, o lume de basm comparabila cu omoloagele lor de zi.

O simpla fantana devine o minune atunci cand este luminata in noapte, un zgarie-nor mohorat se aprinde ca pomul de Craciun pe timpul noptii. Fotografierea de noapte are nevoie de o abordare usor diferita fata de cea din timpul zilei, insa totul se reduce la acelasi lucru - captarea luminii. 

Odata ce ati inceput o astfel de aventura, veti descoperi ca fotografia de noapte este un mod excelent de a creste gradul de constientizare a luminii pentru toate tipurile de fotografie. Iata cateva modalitati simple de a imbunatati aeasta experienta.

Determina capacitatile aparatului foto

Ca si in cazul oricarui tip de fotografie, aveti nevoie sa intelegeti ceea ce este capabil sa faca aparatul de fotografiat. Indiferent de tipul de aparat pe care il aveti in posesie, asigurati-va ca suntei familiar cu acesta. 

Patru considerente sunt importante in a face fotografia de noapte: blitul si capacitatea dipozitivului de a accepta blit suplimentar, posibilitatea de a controla viteza obturatorului si setarile diafragmei sau cel putin un preset pentru “timp de noapte”; setarea preferintelor de viteza a filmului si posibilitatea declansare de la un buton de distanta sau declansatorul self-timer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu