joi, 29 ianuarie 2015

Reparatii la laptopurile care se supraincalzesc

Laptopul dumneavoastra se supraincalzeste? Laptopurile din ziua de astazi sunt mai puternice ca niciodata si, de asemenea, vin cu preturi mai reduse decat cele de alta data. Foarte multi oameni profita de avantajul puterii oferite de aceste dispozitive pentru a juca jocuri video, ceea ce reprezinta cea mai solicitanta operatiune pentru un computer.

Caldura a fost dintotdeauna inamicul calculatoarelor. Caldura are mai multe efecte asupra laptopurilor printre care poate scurta viata acestora, poate cauza funcionarea acestora foarte inceata sau poate afecta imaginea redata de acestea. Problema eliminarii caldurii este destul de incalcita in cazul laptopurilor deoarece acestea au o dimensiune foarte mica. Caldura degajata este mentinuta in spatiul din interior si poate cauza problemele mentionate anterior.

Cele mai multe laptopuri folosesc o combinatie de ventilatoare de racire care sunt montate la gurile de aerisire. Gura de aerisire este construita langa componentele care au nevoie de racire. Cele mai importante componente care genereaza caldura sunt unitatea centrala de procesare si placa de procesare grafica care are rolul de a realiza imaginile video de pe ecran. Cu cat sunt solicitate mai mult, cu atat produc mai multa caldura. Unele dispozitive de generatie mai noua, au instalata o combinatie de unitate centrala de procesare si placa de procesare grafica ceea ce le face mai usor de racit si de intretinut.

Ce se intampa atunci cand un laptop nu este in masura sa mentina o temperatura scazuta? Lipsa unei raciri suficiente va determina ca unitatea centrala de procesare si placa de procesare grafica sa functioneze mai incet, incetinind functionarea calculatorului dumneavoastra.  In cazul in care jucati un joc, cand se intampla acest lucru, jocul va incepe sa functioneze mai incet.  Daca observati ca laptopul dumneavoastra se supraincalzeste, exista anumite reparatii pe care le puteti efectua chiar dumneavoastra sau la un service de laptop in bucuresti. O prima serie de reparatii la laptopuri este reprezentata de interventiile asupra ventilatoarelor de racire.

Cele mai multe, se pot imbacsi cu praf ceea ce duce la reducerea fluxului de aer care trece prin ele. Se poate interveni asupra lor, prin utilizarea aerului comprimat pentru indepartarea prafului si mizeriilor acumulate.  Este recomandabil sa efectuati aceasta operatiune la fiecare sase luni pentru a evita supraincalzirile si pentru a imbunatati performantele si longevitatea aparatului.  Unele dispozitive au un capac care poate fi scos pentru o curatare mai buna pe cand altele pot necesita sa fie dezasamblate pentru a fi curatate corespunzator de praf.
Desigur ca exista si alte cauze care determina supraincalzirea.

Se poate intampla ca ventilatoarele sa se defecteze. In acest caz nu este indicat sa efectuati dumneavoastra reparatii la laptopuri. Trebuie sa va adresati unui atelier de reparatii specoalizat in astfel de interventii care poate inlocui componentele defecte. Aceste reparatii simple, constand in inlocuirea pieselor defecte va vor permite sa atingeti din nou performantele de dinainte de defectarea sistemului.

duminică, 11 ianuarie 2015

Planul zilnic

Ma mai las totusi purtat un pic de reverie privind la imaginile frumoase cu plaje imbietoare, orase curate, hoteluri impecabile, micaruri imbietoare... Dar ma trezesc la realitate curind si incerc sa iau totusi taurul de coarne. Anul acesta este timpul sa plec intr-o vacanta adevarata. In vacanta pe care nu mi-am oferit-o atitia ani si pe care nu mai vreau sa o dau la o parte pentru alte lucruri.

Parasesc internetul care mi-a deschis totusi dorinta si, cu datele de contact ale unei agentii de turism din oras, ma incurajez sa o vizitez. La o masa o tinara sau doamna imi zimbeste incurajator si descarca sacul cu informatii diverse. Eu tac, ea vorbeste. Apoi, timid la inceput, apoi din ce in ce mai indraznet, incep sa pun intrebari. Timpul trece pe nesimtite si parca deja mi-am petrecut vacanta in citeva locuri in care inca nu m-am hotarit sa ajung.

Dar si aici mi-am facut o idee despre ce mi-as dori de la luna de vacanta. Mai ales despre "cu ce". Unele chiar imi convin, dar nu se pupa cu "cind". Ofertele se mai amesteca o data, ca un pachet de carti de joc si se rasfira apoi in fata mea.

Incerc sa trag asul. Tinara asteapta rabdatoare si cind ma hotarasc zimebtul meu se contopeste cu al ei. Amindoi sintem usurati si, deocamdata, multumiti de alegere. "Unde" si-a gasit locul pe o plaja in Turcia, "cind" s-a intepenit in august, iar "cu ce" s-a rupt in doua rate mai usurele decit greutatea intregului. In sfirsit plec in vacanta!

marți, 6 ianuarie 2015

Cum sa combateti depresia

Daca doriti sa va recuperati dupa depresie, va trebui sa luati cateva masuri. Este destul de greu sa iesiti dintr-o astfel de stare, pentru ca atunci cand sunteti deprimat nici macar nu vreti sa va ganditi la lucrurile care v-ar putea face sa depasiti aceasta stare de spirit.

Chiar daca va dati seama ce masuri este nevoie sa luati, de exemplu sa faceti o baie, sa consumati anumite alimente sau sa va intalniti cu prietenii, toate aceste activitati par un efort prea mare. Activitatile care va pot ajuta sa iesiti din depresie sunt lucrurile pe care le gasiti cel mai greu de facut.

Cu toate acestea, asa cum astfel de lucruri nu sunt imposibile, trebuie sa va adunati energia si motivatia pentru a face urmatoarele activitati simple, care va vor ajuta sa iesiti din depresie.

Cultivarea relatiilor de sprijin

Primul pas care trebuie facut pentru a va reveni din depresie este sa incepeti cu goluri mici. Chiar daca va simtiti epuizat, iesiti si faceti o scurta plimbare in jurul blocului sau da-ti un telefon ca sa va simtiti mai bine. Pentru a iesi din depresie, este important sa cultivati relatiile de sustinere. Este foarte dificil sa iesiti dintr-o stare depresiva de unul singur.

Obtinerea de ajutor social joaca un rol important in incercarea de a va ridica din ceata depresiei. De multe ori, va puteti simti rutinat, vinovat si nepregatit emotional ca sa va confruntati cu prietenii si membrii familiei si sa vorbiti despre ceea ce s-a intamplat. In acest caz trebuie sa realizati ca astfel de sentimente sunt efectele directe ale depresiei si aveti nevoie de sprijinul celor dragi pentru a iesi dintr-o astfel de stare.