Cu totii stim ca mirodeniile si condimentele sunt frecvent
utilizate si in diverse tratamente naturiste, cu toate ca principala lor
utilitate este in imbunatatirea gusturilor diverselor preparate din bucatarie.
Acestea reprezinta modalitatea ideala de a conferi o aroma si un gust minunat mancarurilor pe care doriti sa le preparati. Iata care
sunt cateva dintre beneficiile celor mai cunoscute condimente, de care dieta dumneavoastra ar trebui sa se bucure in
fiecare zi.
Piperul negru este un condiment cunoscut si folosit de toata
lumea. Acesta nu are voie sa lipseasca din preparatele dumneavoastra si trebuie
sa existe in orice bucatarie. Piperul negru
este un foarte bun accelerator al metabolismului si poate fi consumat
zilnic deoarece el nu afecteaza absolut
deloc mucoasele digestive.
Piperina, nutrientul de baza al piperului este un compus foarte benefic pentru procesul
de digestie, ajuta la slabire si poate preveni cu succes diverse forme de cancer, cat si unele afectiuni ale
aparatului respirator.
Rozmarinul este foarte renumit, datorita rolului sau de
a neutraliza o serie de compusi toxici continuti de produsele de origine
animala, atunci cand acestea sunt
preparate la temperaturi ridicate.
De
asemenea, rozmarinul este cunoscut pentru efectele sale benefice in lupta
impotriva cancerului, motiv pentru care este foarte utilizat in medicina
naturista. Pe langa preventia cancerului, el mai ajuta si la imbunatatirea memoriei, este un bun protector al ficatului si
contribuie in mod evident la ameliorarea durerilor cauzate de anumite boli
cronice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu