miercuri, 1 iulie 2015

Avantajele unui psiholog online

Pe la sfarsitul secolului 19, mai exact in anul 1879, Wilhelm Wundt punea bazele primului laborator de psihologie din lume. Peste nu multi ani, Sigmund Freud punea bazele teoriei psihanalitice prin carti precum interpretarea viselor si altele. In prezent, desi teoria psihanalitica nu mai este o influenta la fel de mare precum era in trecut, are meritul de a pune accentul pe sexualizare, si mai ales pe cea a sexualizarii copiilor dar si pe aspectele inconstiente ale psihicului care, pana la acea data, nu erau luate in considerare. Din acel an, 1879, si pana in prezent, psihologia a avansat mult ca disciplina stiintifica si, desi mai are multe lucruri de modificat pentru a ajunge o stiinta la egal cu matematica, fizica sau chimia, este pe drumul cel bun.
Cu toate ca psihologia a avansat mult ca disciplina si se stiu raspunsurile la intrebari pe care oamenii de acum 100 de ani nici nu stiau sa le formuleze, la nivelul oamenilor de rand exista o atitudine de usoara precautie cand vine vorba de a apela la un psiholog pentru a face fata la diverse probleme. Multi oameni, din cauza necunoasterii si a ignorantei, nu inteleg ca pentru a merge la psiholog nu trebuie sa fii bolnav psihic, si privesc de regula acele persoane care apeleaza la un psiholog cu neincredere si precautie, intrucat poate este 'periculos'.
In ciuda acestei dificultati, in prezent, a apela la ajutorul unui psiholog a devenit din ce in ce mai usor, in mare parte datorita faptului ca numarul acestora se inmulteste pe an ce trece, dar si datorita avansului tehnologic. Astfel, datorita faptului ca acum marea majoritate a populatiei beneficiaza de accesul la internet, si accesul la ajutorul unui psiholog a devenit mai usor. Asadar, in cazul in care aveti o usoara reticenta cu privire la faptul de a merge la un psiholog, acum puteti sa contactati un psiholog prin mediul online si sa discutati impreuna problemele dumneavoastra. Considerand faptul ca orasul Bucuresti este capitala tarii si, in acelasi timp, sediul uneia dintre cele mai bune universitati din Romania, puteti apela la un psiholog online din Bucuresti.
In comparatie cu a merge la un psiholog si a petrece 50 de minute in compania acestuia, dupa care sa trebuiasca sa il platiti, a apela la un psiholog online nu te costa nimic, si puteti sa apelati la ajutorul acestuia oricand doriti, fie ca aveti o problema cu stresul ori de luare a unei decizii, ori doriti sa puteti sa va controlati mai eficient emotiile. Desi nu l-as numi avantaj, atat faptul de a merge la un psiholog cat si cel de a apela la un psiholog online garanteaza confidentialitatea acelor lucruri spuse, fiind o multitudine de psihologi online Bucuresti la care puteti sa apelati.